Olemme kierrätyksen puuttuva lenkki.

Recci on liiketoimintaperiaatteella toimiva yksityinen ja riippumaton yritys. Myymälän tuotolla rahoitetaan toimintamme lisäksi tekstiilien kierrätysmenetelmien kehittämistä, jotta arvokas materiaali voitaisiin käyttää uudestaan ja uudestaan. Laajan yhteistyöverkostomme kautta tekstiilit päätyvät kierrätykseen erilaisiksi uusiomateriaaleiksi. Kauttamme kulkevasta materiaalista ainoastaan 2–3% joutuu energiaksi. Olemme mukana Suomessa monissa hankkeissa joissa tähtäimenä on saada tekstiileille uusi elämä jossain muualla kuin polttolaitoksessa.

Kierrätys käytännössä:

Ensin saamamme tavara lajitellaan myyntikelpoisiin ja muuhun materiaaliin. Noin 10-20% lahjoitetusta materiaalista on jälleenmyyntikelpoista. Ilman kierrätystä siis jopa 90% lahjoitustekstiilistä joutuisi jätteenpolttolaitokseen.

Hyväkuntoiset vaatteet, kengät ja laukut myydään sellaisenaan myymälöissämme. Myymälöiden tuotoilla rahoitamme koko toimintamme ja myös kehitämme tekstiilien kierrättämistä Suomessa.

Tuotteet, jotka eivät kelpaa myyntiin myymälässämme viedään toistaiseksi eri paikkoihin EU-alueelle. Siellä ne käsitellään tarkasti eri lajikkeisiin materiaalin mukaan. Esimerkiksi tekstiileistä saadaan uutta kuitua ja eristemateriaalia jota käytetään mm. autoissa ja kodinkoneissa. Rikkinäisistä kengistä ja laukuista saadaan rouhittua täytemateriaalia jota voidaan esimerkiksi käyttää asfalttiteissä.

Tervetuloa mukaan kierrättämään!

Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää. Palvelemme mielellämme!

www.recci.fi

info@recci.fi

tel. 010 567 4560