Recci ottaa vastaan vanhat vaatteesi ja kierrättää ne.

Meille voit lahjoittaa vanhat vaatteet, kengät ja laukut. Voit tuoda tavaraa myymäläämme aina aukioloaikojemme puitteissa (ark. 11–18, la 12–16 ).

Myymälöidemme lisäksi kierrätettävää voi tuoda kierrätyslaatikoihimme HSY-kierrätyspisteissä ja Rinki-ekopisteissä. Muistathan sulkea pussin ennen laatikkoon laittoa, kiitos. Yrityksien ja yhdistyksien tulee ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Oheisesta kartasta löydät kaikki kierrätyspisteemme.

Mitä tapahtuu tuotteille jotka annat kierrätykseen:

  1. Hyväkuntoiset myydään Recci-myymälöissä sellaisenaan
  2. Myyntiin kelpaamattomat lähtevät eteenpäin eri paikkoihin. Ne lajitellaan vielä mm. materiaalin mukaan.
  3. Loppujen lopuksi tekstiilistä syntyy materiaalia autoteollisuuteen, eristeeksi, imeytysmatoksi ja muiksi tuotteiksi

Otamme vastaan kaikki vanhat vaatteet, kengät, laukut ja lakanat. Hyväkuntoinen materiaali myydään liikkeissämme ja muu kierrätetään uusiokäyttöön (vain noin 3% energiaksi).

Tällä hetkellä kierrätystekstiilimateriaalia käytetään lähinnä autoissa, pesukoneissa ja astianpesukoneissa eristeenä ja täytteenä. Rikkinäiset kengät ja laukut rouhitaan täytemateriaaliksi jota käytetään mm. asfalttiteissä. Recci on myös mukana hankkeissa, joissa kehitetään tekstiilien uusiokäyttöä edelleen.

Kierrätykseen tuotavat tuotteet eivät saa olla märkiä, homeisia tai muuten tuoksua voimakkaasti. Emme halua, että varastomme alkaa tuoksua ikävältä. Emme ota vastaan laskettelumonoja, luistimia, jääkiekkovarusteita, patjoja, tyynyjä, peittoja, tai mattoja.

Tervetuloa mukaan kierrättämään!